Receptury pro školní kuchyně
Pro pracovníky školních kuchyní jsme připravili recepty na zdravé a chutné pokrmy.
Všechny recepty jsou normované, obsahují seznam surovin a postup. Jsou rozděleny do několika kategorií. Online databázi receptů postupně plníme, prosíme o trpělivost.
Skutečně zdravá kuchařka 115 receptů pro školní kuchyně - všechny recepty v jednom pdf dokumentu ke stažení nebo tisku.
-
Bezmasé pokrmy
Šťouchané brambory s pohankou
Uvaříme pohanku v poměru s vodou 1 : 2. Vedle uvaříme oloupané brambory v osolené...
více -
Bezmasé pokrmy
Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky
Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované...
více -
Sladké pokrmy
Jáhlový knedlík s ovocným žahourem
Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí. Z uvařených jáhel a kukuřičné...
více -
Sladké pokrmy
Ovocný žahour
Očistíme ovoce (borůvky), přidáme cukr a sůl. Povaříme na mírném plamenu...
více -
Drůbeží a rybí pokrmy
Kapr s rozmarýnem
Rybí filety nejdříve osušte papírovou utěrkou a poté ze všech stran osolte...
více -
Bezmasé pokrmy
Bramborovo-dýňové pyré
Uvaříme brambory společně s dýní v osolené vodě a s mletým kmínem. Po uvaření...
více -
Drůbeží a rybí pokrmy
Kuřecí karbanátky s pórkem
Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje a osolte ji. Přidejte najemno...
více -
Bezmasé pokrmy
Cizrnový falafel
Cizrnu si namočíme na min. 12 h. do studené vody. Vodu vylijeme a cizrnu dobře...
více -
Polévky
Fazolová polévka s rozmarýnem
Fazole namočíme den předem na 12h hodin a poté scedíme a uvaříme v nové vodě...
více -
Polévky
Masový nebo zeleninový vývar
Principy správného vývaru V čem ho připravovat Vývar se ideálně připravuje...
více