Dhal ze žlutého hrachu
Suroviny:
Dhal ze žlutého hrachu |
||
Suroviny |
množství |
jednotka |
Dhal ze žlutého hrachu |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
mražené - česnek drcený |
0,005 |
kg |
hrách zelený/žlutý |
0,09 |
kg |
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
olej rostlinný |
0,01 |
l |
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
zázvor |
0,007 |
kg |
bylinky koriandr |
0,003 |
kg |
Technologický postup:
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.
Dhal ze žlutého hrachu
Dhal ze žlutého hrachu |
||
Suroviny |
množství |
jednotka |
Dhal ze žlutého hrachu |
1 |
porce |
suroviny: |
množství |
jednotka |
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
mražené - česnek drcený |
0,005 |
kg |
hrách zelený/žlutý |
0,09 |
kg |
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
olej rostlinný |
0,01 |
l |
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
zázvor |
0,007 |
kg |
bylinky koriandr |
0,003 |
kg |
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.