Dhal ze žlutého hrachu
Suroviny:
|
Dhal ze žlutého hrachu |
||
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Dhal ze žlutého hrachu |
1 |
porce |
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
|
cibule |
0,03 |
kg |
|
mražené - česnek drcený |
0,005 |
kg |
|
hrách zelený/žlutý |
0,09 |
kg |
|
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
|
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
|
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
|
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
|
koření pepř |
0,0005 |
kg |
|
olej rostlinný |
0,01 |
l |
|
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
|
sůl |
0,001 |
kg |
|
zázvor |
0,007 |
kg |
|
bylinky koriandr |
0,003 |
kg |
Technologický postup:
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.

Dhal ze žlutého hrachu
|
Dhal ze žlutého hrachu |
||
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Dhal ze žlutého hrachu |
1 |
porce |
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
bylinky koriandr |
0,007 |
kg |
|
cibule |
0,03 |
kg |
|
mražené - česnek drcený |
0,005 |
kg |
|
hrách zelený/žlutý |
0,09 |
kg |
|
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
|
feferony čerstvé mix |
0,0017 |
kg |
|
koření kmín římský |
0,0015 |
kg |
|
koření masala (garam, tandoori) |
0,003 |
kg |
|
koření pepř |
0,0005 |
kg |
|
olej rostlinný |
0,01 |
l |
|
rajčata drcená |
0,06 |
kg |
|
sůl |
0,001 |
kg |
|
zázvor |
0,007 |
kg |
|
bylinky koriandr |
0,003 |
kg |
Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme žlutý hrách (možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky, zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí hrachu tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.
