Čočkový dhal

Suroviny:

Čočkový dhal

Suroviny

množství

jednotka

Čočkový dhal

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

bylinky koriandr

0,007

kg

cibule

0,03

kg

česnek

0,005

kg

čočka beluga

0,085

kg

feferony čerstvé mix

0,0017

kg

koření kmín římský

0,0015

kg

koření masala (garam, tandoori)

0,003

kg

koření pepř

0,0005

kg

olej rostlinný

0,01

l

rajčata drcená

0,06

kg

rajský protlak

0,023

kg

sůl

0,001

kg

Technologický postup:

Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme čočku(možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky,  zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí čočky, tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Čočkový dhal

Čočkový dhal

Suroviny

množství

jednotka

Čočkový dhal

1

porce

suroviny:

množství

jednotka

bylinky koriandr

0,007

kg

cibule

0,03

kg

česnek

0,005

kg

čočka beluga

0,085

kg

feferony čerstvé mix

0,0017

kg

koření kmín římský

0,0015

kg

koření masala (garam, tandoori)

0,003

kg

koření pepř

0,0005

kg

olej rostlinný

0,01

l

rajčata drcená

0,06

kg

rajský protlak

0,023

kg

sůl

0,001

kg

Orestujeme cibuli a česnek na oleji, přidáme protlak zaprášíme kořením a zlehka orestujeme, přidáme čočku(možno nahradit obyčejnou zelenenou) přidáme drcená rajčata, nasekané stonky koriandru(listy používáme na ozdobu), a polovinu feferon na nudličky,  zalijeme vodou, ale myslíme na to, že potřebujeme vyvařit na hustotu klacické čočky na kyselo. Po změknutí čočky, tyčovým mixérem cca poloviny hmoty rozmixujem, a poloviny necháme na mozajku. Zdobíme zbylími feferony a koriandrem. Příloha: pita chléb, naan chléb, basmati rýže.

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen