Cizrnový tajine
Suroviny:
Suroviny |
množství |
jednotka |
Cizrnový tajine |
1 |
porce |
bylinky koriandr |
0,005 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
cizrna |
0,1 |
kg |
česnek |
0,003 |
kg |
datle sušené |
0,01 |
kg |
koření kmín římský |
0,002 |
kg |
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
koření paprika |
0,001 |
kg |
koření pepř |
0,0003 |
kg |
koření skořice mletá |
0,0005 |
kg |
koření zázvor |
0,0007 |
kg |
meruňky sušené |
0,005 |
kg |
mrkev |
0,05 |
kg |
olej olivový |
0,005 |
kg |
rajčata drcená |
0,05 |
kg |
rajský protlak |
0,01 |
kg |
solamyl |
0,002 |
kg |
sůl |
0,003 |
kg |
zeleninový vývar ZÁKLAD 1l |
0,1 |
l |
Technologický postup:
Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí.
Cizrnový tajine
Suroviny |
množství |
jednotka |
Cizrnový tajine |
1 |
porce |
bylinky koriandr |
0,005 |
kg |
cibule |
0,03 |
kg |
cizrna |
0,1 |
kg |
česnek |
0,003 |
kg |
datle sušené |
0,01 |
kg |
koření kmín římský |
0,002 |
kg |
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
koření paprika |
0,001 |
kg |
koření pepř |
0,0003 |
kg |
koření skořice mletá |
0,0005 |
kg |
koření zázvor |
0,0007 |
kg |
meruňky sušené |
0,005 |
kg |
mrkev |
0,05 |
kg |
olej olivový |
0,005 |
kg |
rajčata drcená |
0,05 |
kg |
rajský protlak |
0,01 |
kg |
solamyl |
0,002 |
kg |
sůl |
0,003 |
kg |
zeleninový vývar ZÁKLAD 1l |
0,1 |
l |
Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí.