Cizrnový tajine

Suroviny:

Suroviny

množství

jednotka

Cizrnový tajine

1

porce

bylinky koriandr

0,005

kg

cibule

0,03

kg

cizrna

0,1

kg

česnek

0,003

kg

datle sušené

0,01

kg

koření kmín římský

0,002

kg

koření kurkuma

0,001

kg

koření paprika

0,001

kg

koření pepř

0,0003

kg

koření skořice mletá

0,0005

kg

koření zázvor

0,0007

kg

meruňky sušené

0,005

kg

mrkev

0,05

kg

olej olivový

0,005

kg

rajčata drcená

0,05

kg

rajský protlak

0,01

kg

solamyl

0,002

kg

sůl

0,003

kg

zeleninový vývar ZÁKLAD 1l

0,1

l

Technologický postup:

Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí. 

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Cizrnový tajine

Suroviny

množství

jednotka

Cizrnový tajine

1

porce

bylinky koriandr

0,005

kg

cibule

0,03

kg

cizrna

0,1

kg

česnek

0,003

kg

datle sušené

0,01

kg

koření kmín římský

0,002

kg

koření kurkuma

0,001

kg

koření paprika

0,001

kg

koření pepř

0,0003

kg

koření skořice mletá

0,0005

kg

koření zázvor

0,0007

kg

meruňky sušené

0,005

kg

mrkev

0,05

kg

olej olivový

0,005

kg

rajčata drcená

0,05

kg

rajský protlak

0,01

kg

solamyl

0,002

kg

sůl

0,003

kg

zeleninový vývar ZÁKLAD 1l

0,1

l

Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí. 

Martin Kallasch, Creative Chef, Perfect Canteen