Cizrnový tajine
Suroviny:
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Cizrnový tajine |
1 |
porce |
|
bylinky koriandr |
0,005 |
kg |
|
cibule |
0,03 |
kg |
|
cizrna |
0,1 |
kg |
|
česnek |
0,003 |
kg |
|
datle sušené |
0,01 |
kg |
|
koření kmín římský |
0,002 |
kg |
|
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
|
koření paprika |
0,001 |
kg |
|
koření pepř |
0,0003 |
kg |
|
koření skořice mletá |
0,0005 |
kg |
|
koření zázvor |
0,0007 |
kg |
|
meruňky sušené |
0,005 |
kg |
|
mrkev |
0,05 |
kg |
|
olej olivový |
0,005 |
kg |
|
rajčata drcená |
0,05 |
kg |
|
rajský protlak |
0,01 |
kg |
|
solamyl |
0,002 |
kg |
|
sůl |
0,003 |
kg |
|
zeleninový vývar ZÁKLAD 1l |
0,1 |
l |
Technologický postup:
Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí.

Cizrnový tajine
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Cizrnový tajine |
1 |
porce |
|
bylinky koriandr |
0,005 |
kg |
|
cibule |
0,03 |
kg |
|
cizrna |
0,1 |
kg |
|
česnek |
0,003 |
kg |
|
datle sušené |
0,01 |
kg |
|
koření kmín římský |
0,002 |
kg |
|
koření kurkuma |
0,001 |
kg |
|
koření paprika |
0,001 |
kg |
|
koření pepř |
0,0003 |
kg |
|
koření skořice mletá |
0,0005 |
kg |
|
koření zázvor |
0,0007 |
kg |
|
meruňky sušené |
0,005 |
kg |
|
mrkev |
0,05 |
kg |
|
olej olivový |
0,005 |
kg |
|
rajčata drcená |
0,05 |
kg |
|
rajský protlak |
0,01 |
kg |
|
solamyl |
0,002 |
kg |
|
sůl |
0,003 |
kg |
|
zeleninový vývar ZÁKLAD 1l |
0,1 |
l |
Namočenou cizrnu (nejméně 24 hodin) uvaříme na skus, necháme si část tekutiny po cizrně. Orestujeme na olivovém oleji mrkev na klínky, cibuli na klínky, zarestujeme protlak, zaprášíme kořením a restujeme krátce, aby nám nezhořklo. Zalijeme tekutinou z cizrny a drcených rajčat, zeleninového vývaru, soli, drceného česneku, na jemno nasekaného koriandru, nakrájeného sušeného ovoce a předvařenou cizrnu. Dusíme do měkka cca 20 minut. Dle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným s malým množstvím vody, dochutíme dle potřeby solí.
