Cizrnové karbenátky s řasou nori
Suroviny:
suroviny: |
množství |
jednotka |
cizrna |
0,05 |
kg |
mořská řasa sušená |
0,0006 |
kg |
pasta miso (sojová) |
0,005 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
strouhanka panko - zahuštění |
0,006 |
kg |
citronový koncetrát |
0,004 |
l |
bylinky petržel |
0,003 |
kg |
solamyl |
0,006 |
kg |
strouhanka panko - smažení |
0,025 |
kg |
olej rostlinný - smažení |
0,04 |
l |
Technologický postup:
Namočenou cizrnu (nejměně 24 hodin) nameleme nebo rozmixujeme a zamícháme s ingredieciemi: řasa nori na jemné plátky, petrželka na drobno nasekat a zatáhneme panko strouhankou. Důkladně zamícháme a tvarujeme požadované tvary - kuličky, placky, karbenátky. Obalíme v panko strouhance a smažíme.
Cizrnové karbenátky s řasou nori
suroviny: |
množství |
jednotka |
cizrna |
0,05 |
kg |
mořská řasa sušená |
0,0006 |
kg |
pasta miso (sojová) |
0,005 |
kg |
sůl |
0,001 |
kg |
koření pepř |
0,0005 |
kg |
strouhanka panko - zahuštění |
0,006 |
kg |
citronový koncetrát |
0,004 |
l |
bylinky petržel |
0,003 |
kg |
solamyl |
0,006 |
kg |
strouhanka panko - smažení |
0,025 |
kg |
olej rostlinný - smažení |
0,04 |
l |
Namočenou cizrnu (nejměně 24 hodin) nameleme nebo rozmixujeme a zamícháme s ingredieciemi: řasa nori na jemné plátky, petrželka na drobno nasekat a zatáhneme panko strouhankou. Důkladně zamícháme a tvarujeme požadované tvary - kuličky, placky, karbenátky. Obalíme v panko strouhance a smažíme.