-
Postupné vystavování pro zdravé a udržitelné školní stravování
30.10.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMJak nenásilně překonat averze dětských strávníků k různým potravinám a strachy z neznámých surovin. Jak sestavit jídelníček, tak, aby se při postupném vystavování zdravější a udržitelnější...
-
Konference Skutečně zdravá škola 2024
09.11.2024 | 09:30 - 14:30Impact Hub Praha, Drtinova 557/10 150 00 Praha 5Zveme vás na konferenci Skutečně zdravá škola u příležitosti oslavy 10 let programu v České republice.
-
Jídlo v akci
18.11.2024 | 09:30 - 16:00Rozmarýnek, pracoviště zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, Rozmarýnová 6, 637 00 Brno-JundrovZveme vás na velmi praktický a zážitkový seminář, během kterého získáte konkrétní tipy na osvědčené aktivity na téma jídlo pro aktivní učení všemi smysly pro děti různých věkových...
-
Potravinové preference – jak zvýšit oblibu pokrmů ve školní jídelně
27.11.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo stojí za plýtváním potravin ve školních jídelnách? Proč mají některé děti tolik zábran něco sníst? Je to důvod ke zlobě na děti nebo jejich rodiče? Kde se to bere a jak s tím lze...
-
Aktivní učení ke zdravému stravování
29.01.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo vše lze udělat pro oživení vztahu mezi strávníky a školní kuchyní? Jak využít potenciál školní kuchyně, a ještě více začlenit školní stravování do výchovy ke zdraví a pro život?...
-
Fermentace potravin a její využití ve školním stravování
26.02.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMZákladní principy různých typů fermentací potravin. Návody, jak začít fermentovat a proč vůbec. Recepty a tipy k usnadnění fermentace a upozornění na možné chyby, kterým se vyhnout.
-
Polotovary – jak využít „zbytky“ surovin v kuchyni
26.03.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMUmění tvořit polotovary je další krok k minimalizaci plýtvání potravinami. Probereme některé postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít nejrůznější zbytky...
-
Proteiny ve stravě a jejich význam ve školním obědu
30.04.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMAspekty, které je nutné mít na mysli při tvorbě jídelníčků bez ohledu na moderní výživové trendy. Co nám opravdu nesmí ve stravě chybět a proč. Podoby nevhodného příjmu živit dětmi...