-
Jak na zdravější a udržitelnější stravování ve škole - Praha
02.09.2024 | 12:00 - 18:00Fakultní základní škola profesora Otokara Chlupa Pedagogické fakulty UK, Praha 13, Fingerova 2186, Stodůlky, 158 00 PrahaŠkolení pro kuchařky a pedagogy: lektorka představí nejnovější vědecké poznatky o problematice stravování předškolních a školních dětí.
-
Tvorba jídelníčku pro zdravé a udržitelné školní stravování
25.09.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMPobavíme se o tom, jaká hlediska vzít v potaz při výběru a tvorbě nových receptur. Jak můžeme školní obědy začít více propojovat s dětmi, s lokálními producenty a sezónní nabídkou.
-
Postupné vystavování pro zdravé a udržitelné školní stravování
30.10.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMJak nenásilně překonat averze dětských strávníků k různým potravinám a strachy z neznámých surovin. Jak sestavit jídelníček, tak, aby se při postupném vystavování zdravější a udržitelnější...
-
Potravinové preference – jak zvýšit oblibu pokrmů ve školní jídelně
27.11.2024 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo stojí za plýtváním potravin ve školních jídelnách? Proč mají některé děti tolik zábran něco sníst? Je to důvod ke zlobě na děti nebo jejich rodiče? Kde se to bere a jak s tím lze...
-
Aktivní učení ke zdravému stravování
29.01.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo vše lze udělat pro oživení vztahu mezi strávníky a školní kuchyní? Jak využít potenciál školní kuchyně, a ještě více začlenit školní stravování do výchovy ke zdraví a pro život?...
-
Fermentace potravin a její využití ve školním stravování
26.02.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMZákladní principy různých typů fermentací potravin. Návody, jak začít fermentovat a proč vůbec. Recepty a tipy k usnadnění fermentace a upozornění na možné chyby, kterým se vyhnout.
-
Polotovary – jak využít „zbytky“ surovin v kuchyni
26.03.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMUmění tvořit polotovary je další krok k minimalizaci plýtvání potravinami. Probereme některé postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít nejrůznější zbytky...
-
Proteiny ve stravě a jejich význam ve školním obědu
30.04.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMAspekty, které je nutné mít na mysli při tvorbě jídelníčků bez ohledu na moderní výživové trendy. Co nám opravdu nesmí ve stravě chybět a proč. Podoby nevhodného příjmu živit dětmi...