Teplý cizrnový hummus
Suroviny:
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Teplý cizrnový hummus |
1 |
porce |
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
citronový koncetrát |
0,013 |
kg |
|
cizrna |
0,07 |
kg |
|
mražené - česnek drcený |
0,01 |
kg |
|
olej olivový |
0,016 |
l |
|
pasta tahini (sezamová) |
0,016 |
l |
|
sůl |
0,002 |
kg |
Technologický postup:
Cizrnu namočíme přes noc. Uvařit do měkka, necháme část vody na povolení. Cizrnu vymixujeme se zbylými suroviny. Případně povolíme vodou z cizrny. Hummus mažeme na pečivo nebo jen s kousky zeleniny.

Teplý cizrnový hummus
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
Teplý cizrnový hummus |
1 |
porce |
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
citronový koncetrát |
0,013 |
kg |
|
cizrna |
0,07 |
kg |
|
mražené - česnek drcený |
0,01 |
kg |
|
olej olivový |
0,016 |
l |
|
pasta tahini (sezamová) |
0,016 |
l |
|
sůl |
0,002 |
kg |
Cizrnu namočíme přes noc. Uvařit do měkka, necháme část vody na povolení. Cizrnu vymixujeme se zbylými suroviny. Případně povolíme vodou z cizrny. Hummus mažeme na pečivo nebo jen s kousky zeleniny.
