Veganský burger z cizrny a fazolí
Suroviny:
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
1 |
porce |
|
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
bylinky koriandr |
0,01 |
kg |
|
bylinky petržel |
0,02 |
kg |
|
cibule červená |
0,1 |
kg |
|
cibulka lahůdková |
0,01 |
kg |
|
cizrna |
0,05 |
kg |
|
česnek |
0,02 |
kg |
|
fazole |
0,02 |
kg |
|
mrkev |
0,16 |
kg |
|
olej olivový |
0,01 |
l |
|
pasta tahini (sezamová) |
0,01 |
kg |
|
mouka |
0,05 |
kg |
|
sůl |
0,008 |
kg |
|
řepa červená |
0,1 |
kg |
Technologický postup:
Uvařené luštěniny nameleme a zamícháme s nastrouhanou mrkví a řepou. Přidáme čeervenou cibuli nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibuli nakrájenou na kolečka, česnek drcený, mouku, tahini. Důkladně zamícháme a vytvořené placky pečeme na olivovém oleji.

Veganský burger z cizrny a fazolí
|
Suroviny |
množství |
jednotka |
|
1 |
porce |
|
|
suroviny: |
množství |
jednotka |
|
bylinky koriandr |
0,01 |
kg |
|
bylinky petržel |
0,02 |
kg |
|
cibule červená |
0,1 |
kg |
|
cibulka lahůdková |
0,01 |
kg |
|
cizrna |
0,05 |
kg |
|
česnek |
0,02 |
kg |
|
fazole |
0,02 |
kg |
|
mrkev |
0,16 |
kg |
|
olej olivový |
0,01 |
l |
|
pasta tahini (sezamová) |
0,01 |
kg |
|
mouka |
0,05 |
kg |
|
sůl |
0,008 |
kg |
|
řepa červená |
0,1 |
kg |
Uvařené luštěniny nameleme a zamícháme s nastrouhanou mrkví a řepou. Přidáme čeervenou cibuli nakrájenou na kostičky, lahůdkovou cibuli nakrájenou na kolečka, česnek drcený, mouku, tahini. Důkladně zamícháme a vytvořené placky pečeme na olivovém oleji.
