Inspirace do hodin přípravy pokrmů pro 2. stupeň základních škol i pro šikovné děti na prvním stupni. Také vhodné pro projektové dny.
Jedenáct receptů s tipy na všímavé chvilky při vaření. Recepty jsou založené na sezónnní zelenině - vaříme z toho, co nám příroda v každém ročním období nabízí čerstvého a právě sklizeného. V zimě potom ze surovin, které se dají v našich podmínkách uskladnit.
Každý recept obsahuje doplňkové informace a tipy k vaření a náměty k vyprávění během vaření a stolování.
Ke stažení zde: Vaření ze sezónní zeleniny
Vybrané pracovní listy:
Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Posílení Skutečně zdravé školy“.
Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund,
jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací.
Program je financován z Fondů EHP a Norska.
Změň společnost. #S odvahou.