Mrkvový koláč s jablky a citronovou polevou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Jablka

0,175

kg

Cukr krystal

0,125

kg

Prášek do pečiva

0,008

kg

Mléko trvanlivé

0,063

l

Mouka polohrubá

0,188

kg

Cukr vanilínový

0,013

kg

Vejce

1,875

ks

Olej stolní

0,125

l

Mrkev

0,075

kg

Citróny

0,063

kg

Cukr moučka

0,125

kg

Technologický postup:

Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme do mouky zamíchaný prášek do pečiva, olej, mléko a nastrouhanou mrkev s jablky. Pečeme ve vymazaném a vysypaném pekáčku v předem vyhřáté troubě asi 20 minut. Citrónová poleva: vodu s citrónovou šťávou nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

MŠ Plzeň

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Mrkvový koláč s jablky a citronovou polevou

Název suroviny

Množství

MJ

Jablka

0,175

kg

Cukr krystal

0,125

kg

Prášek do pečiva

0,008

kg

Mléko trvanlivé

0,063

l

Mouka polohrubá

0,188

kg

Cukr vanilínový

0,013

kg

Vejce

1,875

ks

Olej stolní

0,125

l

Mrkev

0,075

kg

Citróny

0,063

kg

Cukr moučka

0,125

kg

Celá vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme do mouky zamíchaný prášek do pečiva, olej, mléko a nastrouhanou mrkev s jablky. Pečeme ve vymazaném a vysypaném pekáčku v předem vyhřáté troubě asi 20 minut. Citrónová poleva: vodu s citrónovou šťávou nalijeme do misky a postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Před přimícháním cukr prosejeme. Šleháme metličkou, až poleva získá hladkou hustší konzistenci.

MŠ Plzeň