Lívance s ovesnými vločkami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Mléko

0,625

l

Ovesné vločky

0,625

kg

Tvaroh

0,625

kg

Mouka hladká

0,625

kg

Prášek do pečiva

0,003

kg

Máslo

0,025

kg

Vejce

5,000

ks

Sůl

0,003

kg

Olej stolní

0,003

l

Cukr moučka

0,003

kg

Technologický postup:

Mléko zahřejeme, zalijeme jím vločky a necháme půl hodiny odstát. K ovesným vločkám s mlékem přimícháme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, máslo, vejce a špetku soli. Vše dobře rozmícháme a smažíme lívance. Můžeme podávat s jahodovým jogurtem.

Dana Brožová – ŠJ Vítkov

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Lívance s ovesnými vločkami

Název suroviny

Množství

MJ

Mléko

0,625

l

Ovesné vločky

0,625

kg

Tvaroh

0,625

kg

Mouka hladká

0,625

kg

Prášek do pečiva

0,003

kg

Máslo

0,025

kg

Vejce

5,000

ks

Sůl

0,003

kg

Olej stolní

0,003

l

Cukr moučka

0,003

kg

Mléko zahřejeme, zalijeme jím vločky a necháme půl hodiny odstát. K ovesným vločkám s mlékem přimícháme tvaroh, mouku, prášek do pečiva, máslo, vejce a špetku soli. Vše dobře rozmícháme a smažíme lívance. Můžeme podávat s jahodovým jogurtem.

Dana Brožová – ŠJ Vítkov