Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky
Suroviny:
|
300g/porce |
10 porcí |
|
Jáhly neuvařené |
350g |
|
Voda |
1000ml |
|
Sůl |
4g |
|
Fazole červená uvařená |
300g |
|
Mrkev |
250g |
|
Pórek |
250g |
|
Kedluben |
100g |
|
Paprika žlutá/červená |
250g |
|
Cibule |
250g |
|
Slunečnicová semínka |
100g |
|
Česnek |
30g |
|
Sůl |
10g |
|
Umeocet |
Na dochucení |
Technologický postup:
Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.
Podávaný se salátem – rychlopickles.

Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky
|
300g/porce |
10 porcí |
|
Jáhly neuvařené |
350g |
|
Voda |
1000ml |
|
Sůl |
4g |
|
Fazole červená uvařená |
300g |
|
Mrkev |
250g |
|
Pórek |
250g |
|
Kedluben |
100g |
|
Paprika žlutá/červená |
250g |
|
Cibule |
250g |
|
Slunečnicová semínka |
100g |
|
Česnek |
30g |
|
Sůl |
10g |
|
Umeocet |
Na dochucení |
Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.
Podávaný se salátem – rychlopickles.
