Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky

Suroviny:

300g/porce

10 porcí

Jáhly neuvařené

350g

Voda

1000ml

Sůl

4g

Fazole červená uvařená

300g

Mrkev

250g

Pórek

250g

Kedluben

100g

Paprika žlutá/červená

250g

Cibule

250g

Slunečnicová semínka

100g

Česnek

30g

Sůl

10g

Umeocet

Na dochucení

Technologický postup:

Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.

Podávaný se salátem – rychlopickles.

Lenka Pokorná

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Jáhlový nákyp se zeleninou a slunečnicovými semínky

300g/porce

10 porcí

Jáhly neuvařené

350g

Voda

1000ml

Sůl

4g

Fazole červená uvařená

300g

Mrkev

250g

Pórek

250g

Kedluben

100g

Paprika žlutá/červená

250g

Cibule

250g

Slunečnicová semínka

100g

Česnek

30g

Sůl

10g

Umeocet

Na dochucení

Jáhly uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 30min pod pokličkou). Na orestované cibulce podusíme zeleninu, osolíme a smícháme s uvařenými jáhlami, fazolemi a slunečnicovým semínkem. Naplníme do vymaštěného plechu a zapečeme na 180˚C cca 30 min, do křupavé vrstvy na povrchu i okrajích jahelníku.

Podávaný se salátem – rychlopickles.

Lenka Pokorná

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací