Jáhlový knedlík s ovocným žahourem

Suroviny:

Jáhlový knedlík

5 plátků (200g)/porce

1ks 600g/ 3 porce

Jáhly

125g

Voda

375ml

Sůl

2g

Kukuřičná mouka hladká

100g

Technologický postup:

Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.

Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).

Recept na Ovocný žahour najdete zde

Lenka Pokorná

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Jáhlový knedlík s ovocným žahourem

Jáhlový knedlík

5 plátků (200g)/porce

1ks 600g/ 3 porce

Jáhly

125g

Voda

375ml

Sůl

2g

Kukuřičná mouka hladká

100g

Recepturu rozpočítejte na daný počet porcí.

Z uvařených jáhel a kukuřičné mouky vypracujeme těsto a z něj formujeme knedlíky. Pokud je těsto velmi tuhé po lžíci přidáváme vodu. Vaříme v konvektomatu při 100% páry 30 minut nebo uvařit ve vodě cca 10 minut (než vyplavou).

Recept na Ovocný žahour najdete zde

Lenka Pokorná

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací