Fazolová polévka s rozmarýnem

Suroviny:

300 ml / porce

10 porcí

Bílé fazole

200g

Mrkev

250g

Cibule

200g

Česnek

20g

Petržel

150g

Rajčata

150g

Bobkový list

5g

Rozmarýn

15g

Sůl

15g

Pepř

10g

Zeleninový vývar

2000ml

Technologický postup:

Fazole namočíme den předem na 12h hodin a poté scedíme a uvaříme v nové vodě s bobkovým listem do změknutí (cca 45min). V druhém hrnci osmahneme cibulku, česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a najemno nakrájený rozmarým. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Ke konci varu přidáme bílé fazole.

Lenka Pokorná

Polévky
Zpět na výpis

Fazolová polévka s rozmarýnem

300 ml / porce

10 porcí

Bílé fazole

200g

Mrkev

250g

Cibule

200g

Česnek

20g

Petržel

150g

Rajčata

150g

Bobkový list

5g

Rozmarýn

15g

Sůl

15g

Pepř

10g

Zeleninový vývar

2000ml

Fazole namočíme den předem na 12h hodin a poté scedíme a uvaříme v nové vodě s bobkovým listem do změknutí (cca 45min). V druhém hrnci osmahneme cibulku, česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a najemno nakrájený rozmarým. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Ke konci varu přidáme bílé fazole.

Lenka Pokorná

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací