Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně

3.8.2018 proběhl na ZŠ Dubá vzdělávací seminář pro kuchařky  školní kuchyně v rámci projektu Skutečně zdravá škola, do kterého je škola aktivně zapojena již druhým rokem.

Tématem byla zdravá sladká jídla a zeleninové přílohy.  Lektorkou semináře byla paní Marta Tovtová a paní Radka Ondrušková.  Ovocný krambl, banánová rýže, jáhlový pudink,tabouleh-bulgur s cizrnou, křupavá kapusta, lečo s kokosovým mlékem – to si kuchařky vyzkoušely nejen připravit, ale i ochutnat. Společně s nimi ochutnaly i paní uklízečky a paní účetní. Něco chutnalo hned, něco až za chvilku a něco ne. V každém případě došlo k rozšíření možností jak obohatit školní jídelníček. Těšíme se tedy na jejich nabídku v nadcházejícím školním roce. Kuchařky mají k dispozici manuál s dalšími recepty, např.na pohankové karbanátky, zeleninový jahelník,lehké zeleninové saláty/zelný salát s řepou,../, domácí granola/vločky,ořechy,med/, slunečnicový krém,.... Recepty budou k nahlédnutí na webu školy.

Mgr. Jana Mašková

Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně 1Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně 1Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně 1Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně 1Vzdělávací seminář pro pracovníky školní kuchyně 1
Zpět na výpis