Vyrábíme biodobrůtky

Tak letos jsme se do toho konečně pustili. A do čehopak? Vyrábění, vaření a pokusy. V letošním jarním počasí jsem se s dětmi v rámci projektu skutečně zdravá škola, pustila do pokusu vyrobit dvě jarní dobrůtky. Prvním pokusem byl pampeliškový med. S velikým odhodláním jsme s dětmi sbírali ty nejkrásnější pampelišky a poctivě je naložily do sklenic a připravili se na vaření medu. Ale bohužel se něco pokazilo a med se nám nepodařilo vyrobit. Ale ani toto zklamání nás neodradilo, abychom o pár týdnů později nevyzkoušeli další pokus a tím bylo vytvoření vlastního bezinkového sirupu. Z předchozích nezdarů jsme se poučili a nejprve si zašli pro radu ke zkušeným kuchařům, a také jsme nahlédli do odborné literatury. Po pečlivé přípravě s nasazením skoro života při sběru těch nejlepších květů, se nám podařilo společnými silami nakonec úspěšně připravit dva litry výborného domácího bezinkového sirupu, který je skoro bez cukru, doslazený medem a hlavně připravovaný s láskou a velkým očekáváním. Další nás čeká domácí jahodová marmeláda, tak vzhůru do boje. 

Mgr. Barbora Zatloukal Schwanzerová

Učitelka MŠ Tršice

Vyrábíme biodobrůtky 1Vyrábíme biodobrůtky 1Vyrábíme biodobrůtky 1Vyrábíme biodobrůtky 1Vyrábíme biodobrůtky 1Vyrábíme biodobrůtky 1
Zpět na výpis