Třešňová bublanina z plodů naší zahrady

18. 6. 2018
Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace

Na naší zahradě máme nádhernou rozložitou třešni, která dětem poskytuje nejen stín a prostor na hraní pod jejími větvemi, ale každý červen i spoustu sladkých třešní. Děti je pojídají, kdykoli se objeví na zahradě v rámci přestávek a nebo družiny. Letos máme ale tolik třešní, že jsme si řekli, že si z nich upečeme třešňovou bublaninu. Kdo by takové dobrotě odolal. 

Děti se rozdělily na skupiny. Jedna skupina sbírala a půlila třešně a druhá mezitím chystala těsto na plech. 

Děti dostaly recept, sami si musely rozmyslet, co budou potřebovat z kuchyně a potom si z nabídnutých vět složily postup. A pak už každá skupinka pracovala samostatně. Když přišli kamarádi ze zahrady s napůlenými třešněmi, stačilo je už jen vyskládat na připravené plechy s těstem. A pak odnést paní kuchařce a hurá do trouby. A na svačinku byla bublanina opravdu výborná. Ještě, že máme naši velkou školní třešni.

Bublanina s třešněmi

Suroviny:

2 hrnky polohrubé špaldové mouky, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, půl hrnku třtinového cukru (můžeš dát i méně nebo použít med), 1 vejce, 1 hrnek mléka, vypeckované třešně 

Co budeme potřebovat: - mísu, hrnek, vařečku, lžíci

Nachystáme si velkou mísu.

Do mísy dáme půl hrnku cukru.

Přidáme vejce a hrnek mléka a zamícháme.

Přidáme olej.

Do tekuté směsi dáme 2 hrnky mouky smíchané s práškem do pečiva.

Vše dobře promícháme.

Plech vyložíme papírem na pečení.

Těsto vylijeme na plech a poklademe třešněmi.

Pečeme při 170 asi 20 minut.

Dobrou chuť.

Třešňová bublanina z plodů naší zahrady 1Třešňová bublanina z plodů naší zahrady 1Třešňová bublanina z plodů naší zahrady 1
Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací