Tajnosti malého kuchaře

20. 8. 2020

Co jsme si navařili, to jsme si s chutí snědli.

Déšť nás neodradil od pečení hadů na klacku ani špízů v alobalu. Školková zahrada nás pohostila jablíčky, ze kterých jsme si upekli jablečné lívance, přidali je do kaše a nebo pojídali jen tak kdykoliv si zachtěli. Z prvních dýní ze zahrádky jsme uvařili polévku Hokkaido a společně s mrkví udělali karbenátky. Z okolních luk děti nasbíraly známé bylinky na čaj i k pomazánce. Nechyběla ani červená řepa v boršči s tempehem. Volné chvíle jsme prožili tvořením mandal ze semínek a koření, malováním vařeček, učením nové říkanky před jídlem, čtením a povídáním o lidech z pravěku a jejich těžkostech při hledání obživy. Nakonec, při bubnování deště, jsme zkusili poslepu uhádnout dle chuti a vůně suroviny, které používáme v kuchyni.

Jídelníček 

  • Hrstková polévka 
  • Zeleninové špízy pečené v popelu (v alobalu)
  • Hadi na klacku z kynutého těsta
  • Jablko

  • Hokkaido polévka s krutony
  • Jablečné lívance se sušenými trnkami 
  • Meloun

  • Boršč s červenou řepou a tempehem
  • Dýňové karbenátky s bramborem
  • Chléb s vajíčkovou pomazánkou a pažitkou
  • Švestky
Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1Tajnosti malého kuchaře 1
Zpět na výpis