Šlapeme zelí

9. 10. 2020

Podzim nám nabízí spousty zdravého ovoce a také zeleniny. V zeleninovém týdnu jsme si společně s dětmi nejen o zelenině povídali a ochutnávali, ale také jsme si ukázali, jak se zelenina zpracovává a nakládá pro zimní období.

Zelí je zelenina plná vitamínů, která se dá zpracovat a využít v kuchyni po celý rok různými způsoby. My jsme si vyzkoušeli, jak se dá zelí nakládat a způsobem kvašení vytvořit kysané zelí.

Paní kuchařka nám objednala z farmy už nakrouhané zelí. My jsme ho společně promíchali, přidali sůl, kmín a pak jsme ho tzv. „ šlapali“. Na nohy jsme navlékli igelitové sáčky a takto sešlapané zelí jsme pak plnili do přinesených sklenic. Výsledky své práce si děti vzaly domů, kde budou pozorovat proces kvašení. Na zelí si určitě pochutná celá rodina.

Šlapeme zelí 1Šlapeme zelí 1Šlapeme zelí 1Šlapeme zelí 1Šlapeme zelí 1Šlapeme zelí 1
Zpět na výpis