Sklízíme rebarboru

Duben až červen je ideální čas na sklízení rebarbory. Později to již není vhodné kvůli většímu množství kyseliny šťavelové, která dráždí žaludeční sliznici. Rebarbora neboli reveň kadeřavá roste také v jednom z našich truhlíků na školní zahradě. Tu jsme s dětmi natrhali a řekli si, k čemu se rebarbora používá. Kromě kompotu je z ní také výborná buchta. 

1. 2 vejce

2. 20 dkg cukr krystal

3. 250 ml mléka

4. 20 dkg polohrubá žitná mouka + kypřící prášek

5. 20 dkg polohrubá pšeničná mouka + 12 lžic oleje

6. nakrájená rebarbora se naskládá na těsto

Posypka: 20 dkg hladká mouka, 8 dkg cukr moučka, 10 dkg máslo

Pečeme na 150 - 180 stupňů asi 20 minut.

Sklízíme rebarboru 1Sklízíme rebarboru 1Sklízíme rebarboru 1Sklízíme rebarboru 1Sklízíme rebarboru 1Sklízíme rebarboru 1
Zpět na výpis