Projektový den o lokálních potravinách

Ve středu 21.11. jsme pro děti připravili projektový den. Tématem byly lokální potraviny a farmářské trhy.
Děti pracovaly ve skupinkách a plnily úkoly v pracovních listech.
Nejdříve jsme si zopakovali, jakou zeleninu a ovoce pěstujeme u nás v České republice a jaké známe druhy exotického ovoce.
Pak jsme přemýšleli nad tím, jaké výhody má, buď si pěstovat vlastní zeleninu a ovoce, nebo je nakupovat od lokálních pěstitelů a farmářů.
Zkoumali jsme, kolik kilometrů urazí potraviny, když k nám cestují ze vzdálenějších zemí a jaké dopady to má na životní prostředí.
A jaký byl závěr? Uvědomili jsme si, že lokální potraviny jsou zdravější, protože nemusí být při přepravě udržovány čerstvé pomocí chemických látek, jsou pěstovány šetrným způsobem, pokud pochází od malého zemědělce, tak navíc i s láskou a vnitřním odhodláním a nemusí se přepravovat na velké vzdálenosti, takže jejich dovoz nezatěžuje životní prostředí výfukovými plyny.
A navíc můžeme farmáře poznat osobně a mít radost i z toho, že podpoříme vlastní region a lidi, kteří v něm žijí a pracují.
Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1Projektový den o lokálních potravinách 1
Zpět na výpis