POZNÁVÁME SUROVINY NA VAŘENÍ

Vedoucí školní jídelny pro děti připravila sáčky se surovinami jako je např. čočka velkozrnná, hrách žlutý, fazole bílé, fazole červené, červená čočka, cizrna, pohanka, jáhly, bulgur, těstoviny, špaldové vločky, kukuřičné vločky, ovesné vločky, kuskus, rýže, tarhoňa, sója, kroupy, mák a další.

Ke každému sáčku je vytvořena kartička, kde je ve stručnosti popsáno, co je v sáčku za surovinu

a fotografie, jak rostlina vypadá na poli.

 

Suroviny jsou v měsíci prosinci postupně nabízeny, pokud jsou obsaženy v pokrmu, který děti dostávají k přesnídávce, k obědu nebo ke svačince zatím na třech třídách Myšky, Mravenci a Čmeláci.

Sáčky se dají otevřít, takže děti mohou suroviny poznávat i smyslově pod vedením paní učitelky.

Zpracovala: Bc. Marcela Šancová

Dne: 11. 12. 2019

POZNÁVÁME SUROVINY NA  VAŘENÍ 1POZNÁVÁME SUROVINY NA  VAŘENÍ 1
Zpět na výpis