Podzimní pečení

Třída Berušky

Pečení koláčů

K příležitosti konání Medláneckých svatováclavských hodů jsme s dětmi pekli hodové koláče. Děti se seznámily se základními surovinami, ze kterých se pečou koláče. Děti měly možnost sledovat proces vzniku kvásku, zadělávání těsta (pomáhaly s hnětením) a kynutí těsta. Děti samostatně vyráběly drobenku na koláč.

Děti dávaly na koláč švestkové povidla a posypaly ho drobenkou.

Recept

Těsto:

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

50 g másla

40 g sádla

50 ml oleje

60 g cukru

2 vejce

250 ml mléka

kostka droždí

lžička soli

citronová kůra

Drobenka:

50 g másla

50 g polohrubé mouky

50 g cukru

Podzimní pečení 1Podzimní pečení 1
Zpět na výpis