Pečení z plodu Semínkovské zahrady a sadu

10. 10. 2016

Procházeje sadem s opadávajícím listím, rádi se připomínáme jeho červnovou nadílku. Díky mnoha slunečným dnům nám na zahradě v Semínku a v sadu Toulcova dvora dozrálo mnoho červených dobrot. Pečlivě jsme otrhali každou kuličku rybízu a s pomocí paní učitelek i sladké třešně ze stromů. Děti vše pečlivě umyli a pak si zahráli na pekaře – cukráře. Nasypat mouku, rozklepnout vejce, přidat mléko, umíchat těsto, to vše už je pro nás hračka. Teď ještě ozdobit ovocem, posypat drobenkou a voilá, výborný koláč byl na světě. Nejtěžší úkol bylo vydržet alespoň chvilku, než dobrota vychladne.

Ale brzy nás čeká další sklizeň..na záhoncích už nám dorostla řepa. Příští týden ji vytáhneme ze země a společně připravíme zdravou polévku z červené řepy.

Zpět na výpis