Pečení chleba v rámci pracovní výchovy

V rámci pracovní výchovy další žáci pečou chleba.

Vedoucí „směny“ – žákyně 5. ročníku celý tento proces řídí. A není to nic jednoduchého. Bio špaldu i žito z Ekofarmy pana Šelonga ze Sedlnic si musí nejprve nabrat ze sudu, navážit a pomlít na mouku. Nadrtit len, sůl, kmín, koriandr, přidat kvásek. A to míchání, to dá dětem nejvíce zabrat. Nesmí zapomenout si kvásek odebrat, aby měli na příští týden. Chleba dají na noc odpočívat a kynout. Druhý den ráno dát do trouby a upéct.

Není to jen tak brnkačka, jak by se zdálo, ale věříme, že naše úsilí má nevyčíslitelný dopad do budoucnosti. 

Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1Pečení chleba v rámci pracovní výchovy 1
Zpět na výpis