MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ

MEZINÁRODNÍ DEN KUCHYNĚ SLOVENSKO NA TŘÍDĚ MYŠKY. Ve čtvrtek 22.10. 2020 naše chuťové buňky zažily nával trochu jiných chutí. K dopolední přesnídávce dětem paní kuchařky nachystaly veku s máslem a k tomu ochutnávku slovenských sýrů ( korbáčiků, oštiepku a parenice), k obědu jsme měli polévku zvanou dýňový přívarek s koprem, jako hlavní chod byly halušky se zelím a tofu brynzou, k odpolední svačině chléb kvasový s pomazánkovým máslem sypaný mrkvičkou. Ten den jsme si zacvičili na krásnou slovenskou verzi písničky Pší prší jen se leje, pár slovíček bylo třeba dětem přeložit. Od paní vedoucí školní jídelny jsme měli nádherně zpracovaný časopis o Slovensku včetně fotografií ( slovenská krajina, Bratislava a hrad, děti v lidových krojích, ovečky chované pro mléko...). Krásný to slovenský den. Michaela Vavřinová

MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ 1MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ 1MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ 1MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ 1MEZINÁRODNÍ DEN SLOVENSKÉ KUCHYNĚ 1
Zpět na výpis