Medvědí vaření

5. 2. 2018

Medvědí menu:    Sardinková pomazánka

                                   Sleďová pomazánka

                                   Tuňáková pomazánka

Recepty:

Sardinková pomazánka: 100 g másla, 250 g rybiček v oleji (větší konzerva), sůl,  pepř.

Postup: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme rybičky v oleji, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Sleďová pomazánka:            250 g nízkotučného tvarohu, 1 ks cibule, 1 konzerva sleďové filety

Postup: Rybičky vidličkou rozetřeme. Cibuli oloupeme, očistíme a nasekáme najemno. V misce smícháme tvaroh s cibulí a rybičky. Rybí pomazánku ze sleďů promícháme a můžeme podávat. Solit rybí pomazánku nemusíte.

Tuňáková pomazánka:  1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v olivovém oleji (185 g),   200 g přírodního žervé (buď to od Lučiny nebo Gervais), 1 jarní cibulka (může být i červená cibulka), sůl a mletý pepř.

Postup: Jarní cibulku si nasekáme najemno a smícháme ji s žervé, tuňákem, solí, pepřem.  Pořádně vše promícháme, aby se tuňák co nejvíc rozmělnil. Když je pomazánka hodně tuhá, přidejte trošku šťávy z tuňáka.

Hotové pomazánky, děti natíraly na slunečnicové bagety. Připravenou svačinku jsme ještě doplnili výborným bylinkovým čajem a hostina mohla začít. Všechny tyto tři recepty můžeme vřele doporučit. Děti si moc pochutnaly. Doufáme, že i vám budou chutnat stejně jako nám.

Tak šup do kuchyně!

Medvědí vaření 1
Zpět na výpis