Kontrolní audit zbytků jídel ve školní jídelně

Kontrolní audit zbytků jídel ve školní jídelně 

2.11. 2023 proběhl na naší škole druhý kontrolní "Audit zbytků jídel ve školní jídelně".

Oslovili jsme opět žákyně z druhého stupně, které nám pomáhaly při prvním auditu. Zaměstnanci kuchyně nám připravili ovarovou polévku, zelný salát a z hlavního jídla jsme měli na výběr přírodní kuřecí plátek s kuskusem a zeleninou nebo přírodní kuřecí plátek s rýží. Po pečlivém zapsání jsme zbytky zvážili a vyhodnotili výsledky.

  • Počet vydaných obědů: 259
  • Ovarová polévka: vyhozeno 47%
  • Zelný salát: vyhozeno 2%
  •  Přírodní kuřecí plátek: vyhozeno 12%
  • Vařená rýže: vyhozeno 6%
  • Kuskus se zeleninou: vyhozeno 36 %

Opět nám průměr vyhozených jídel zkazila polévka, jinak audit dopadl lépe než v červnu.  Děkujeme všem žákům, pedagogům, pracovníkům ve školní jídelně a hlavně děvčatům, které se aktivně podílely na auditu.

Soňa Bejčková

Kontrolní audit zbytků jídel ve školní jídelně 1Kontrolní audit zbytků jídel ve školní jídelně 1
Zpět na výpis