Každý týden zařazujeme luštěniny

Každý týden zařazujeme luštěniny

Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin, značné množství vitamínů skupiny B, ale také vápník, fosfor a železo. Jsou pro náš organismus velice prospěšné. V našem zařízení se proto vyskytují v jídelníčku alespoň jednou týdně.

Tentokrát naše kuchařky vyzkoušely cizrnový tajine. Přidaly do něj kromě kořenové zeleniny a jiných ingrediencí také dýni hokaido, sušené meruňky a švestky. Tento hlavní chod doplnily domácími pagáčky.

Děláme také např. špagety s boloňskou omáčkou, kde se místo masa použije červená čočka a máme plnohodnotný pokrm bohatý na bílkoviny.

Vaříme také luštěninové polévky nebo pomazánky dětem na odpolední svačinu.

Lucie Maňásková

Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1Každý týden zařazujeme luštěniny 1
Zpět na výpis