Jídelní klub v Základní škole Slovan Kroměříž

3. 4. 2018

Vedoucí školní jídelny se setkává s žáky základní školy. Je spousta věcí, které potřebuje žákům sdělit – přijímá podněty od strávníků. Takhle klub funguje již dva roky. Každé setkání má nějaké téma.

Povídáme o stolování a tradicích. O Vánocích, Velikonocích. V červnu mají žáci možnost prohlédnout si zázemí kuchyně. V letošním roce jsem zvolila téma ochutnávání zeleniny. Žáci ochutnali např. pečené hranolky z batátů. Každé setkání si užívám.

Naposledy jsem navrhla odpolední vaření žáků ve školní kuchyni. Přihlásily se dvě třídy, čtvrtá a šestá. Paní kuchařky žákům předvedly svou práci. Žáci si vyzkoušeli loupat brambory a připravit oblíbené opékané brambory. Společně s kuchařkami žáci zadělali těsto na kynuté buchty.

Pod dohledem kuchařek si žáci dokonce upekli povidlové buchty. Nakonec všichni zasedli ke společnému stolu, na kterém v závěru odpoledne nezbylo ani soustečko. Záměrem této akce bylo, aby žáci měli možnost poznat náročnou a zodpovědnou práci ve školní jídelně, a tak si více vážili pokrmů. Děvčata v kuchyni byla spokojena, protože akce se skutečně povedla.

Takhle máme na Slovaně našlápnuto...

Za školní kuchyni, Eva Novotná

Zpět na výpis