Jídelní klub v Základní škole Slovan Kroměříž

3. 4. 2018
Základní škola Slovan Kroměříž

Vedoucí školní jídelny se setkává s žáky základní školy. Je spousta věcí, které potřebuje žákům sdělit – přijímá podněty od strávníků. Takhle klub funguje již dva roky. Každé setkání má nějaké téma.

Povídáme o stolování a tradicích. O Vánocích, Velikonocích. V červnu mají žáci možnost prohlédnout si zázemí kuchyně. V letošním roce jsem zvolila téma ochutnávání zeleniny. Žáci ochutnali např. pečené hranolky z batátů. Každé setkání si užívám.

Naposledy jsem navrhla odpolední vaření žáků ve školní kuchyni. Přihlásily se dvě třídy, čtvrtá a šestá. Paní kuchařky žákům předvedly svou práci. Žáci si vyzkoušeli loupat brambory a připravit oblíbené opékané brambory. Společně s kuchařkami žáci zadělali těsto na kynuté buchty.

Pod dohledem kuchařek si žáci dokonce upekli povidlové buchty. Nakonec všichni zasedli ke společnému stolu, na kterém v závěru odpoledne nezbylo ani soustečko. Záměrem této akce bylo, aby žáci měli možnost poznat náročnou a zodpovědnou práci ve školní jídelně, a tak si více vážili pokrmů. Děvčata v kuchyni byla spokojena, protože akce se skutečně povedla.

Takhle máme na Slovaně našlápnuto...

Za školní kuchyni, Eva Novotná

Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací