Jak to u nás vonělo

Podzimní měsíce nám přinesly nespočet příležitostí k činnostem s ovocem i zeleninou. Ve všech třídách jsme se pustily do přípravy různých dobrot z podzimních darů zahrádky.

Děti si tak mohly vyzkoušet krájení, strouhání, sušení. Dozvěděly se zajímavosti o některých receptech, např. odkud pocházejí nebo jak se upravují vzhledem ke krajovým zvyklostem.

A pak se děly věci… ve třídách a na chodbách školky zavoněl upečený jablíčkový štrůdl, sušená jablíčka, jablíčkový kompot se skořicí a hřebíčkem, buchta z dýně či mrkvový kompot. A z čeho měly děti a rodiče největší radost?

Z ochutnávek…mňam.

Recept na dýňovo- jablíčkovou buchtu(potřebné suroviny přinesly děti s rodiči):

  • 10dkg mletých ořechů
  • 10dkg špaldové mouky
  • 15dkg polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1,5dcl rozpuštěného másla
  • 2 lžičky sody
  • 1 velká lžíce skořice
  • 1 celá sklenice dýňové zavařeniny
  • Dvě nastrouhaná nebo nakrájená jablíčka
  • Trochu cukru

Všechno jen promíchat a péct na 180 stupňů. 

Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1
Zpět na výpis