Jak to u nás vonělo

14. 11. 2021
Mateřská škola, Kroměříž, Spáčilova 3239, příspěvková organizace

Podzimní měsíce nám přinesly nespočet příležitostí k činnostem s ovocem i zeleninou. Ve všech třídách jsme se pustily do přípravy různých dobrot z podzimních darů zahrádky.

Děti si tak mohly vyzkoušet krájení, strouhání, sušení. Dozvěděly se zajímavosti o některých receptech, např. odkud pocházejí nebo jak se upravují vzhledem ke krajovým zvyklostem.

A pak se děly věci… ve třídách a na chodbách školky zavoněl upečený jablíčkový štrůdl, sušená jablíčka, jablíčkový kompot se skořicí a hřebíčkem, buchta z dýně či mrkvový kompot. A z čeho měly děti a rodiče největší radost?

Z ochutnávek…mňam.

Recept na dýňovo- jablíčkovou buchtu(potřebné suroviny přinesly děti s rodiči):

  • 10dkg mletých ořechů
  • 10dkg špaldové mouky
  • 15dkg polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1,5dcl rozpuštěného másla
  • 2 lžičky sody
  • 1 velká lžíce skořice
  • 1 celá sklenice dýňové zavařeniny
  • Dvě nastrouhaná nebo nakrájená jablíčka
  • Trochu cukru

Všechno jen promíchat a péct na 180 stupňů. 

Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1Jak to u nás vonělo 1
Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací