Jak jsme dělali chleba

27. 10. 2020

Jednoho dne nám Maruška s Editou, společnice Okoštuj catering a maminky oříškových víl, navrhly, ať se s dětmi přijdeme podívat, kde budou mít provozovnu jedinečného občerstvení na Valašsku, ke kterému nesmí chybět kváskový chléb. A protože chleba na stole obzvlášť na podzim jistojistě po sklizních patřil a patří, vydali jsme se za nimi do kuchyně. Kdo chtěl ochutnal kvásek, potom jsme pomohli navážit a přidat mouku, sůl a kmín a šup s tím do hnětací mísy. Následovalo kynutí v ošatce a potom jsme mohli přes sklo pozorovat, jak se chlebík nafukuje a zlátne v troubě. Mezitím co nám Maruška vařila oběd, jsme se vydali na výpravu a po hravém odpoledním tvoření receptu z opravdových surovin jsme chleba vytáhnutý z pece očichávali až do vychladnutí. Na svačinu s máslem a švestkovými povidly chutnal výtečně. 

Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1Jak jsme dělali chleba 1
Zpět na výpis