Jablečný štrúdl

1. 11. 2021

Pečení jablečného štrúdlu je zejména na podzim během sklizně téměř povinností. Proto jsme ani my nezůstali pozadu a společně s dětmi se do výroby této pochoutky pustily také. Rozdíl v chuti byl nerozeznatelný i přesto, že jsme se snažili používat co nejzdravější varianty přísad. Děti s pomocí paní učitelky připravily těsto, samy jej pak rozválely, naplnily jablíčky a zavinuly. Na závěr jsme štrúdl potřeli vajíčkem, aby nám pěkně zezlátl, a opatrně odnesli do kuchyně paní kuchařce, která nám jej upekla. Pak už nezbývalo nic jiného než si na téhle dobrotě pochutnat

Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1Jablečný štrúdl 1
Zpět na výpis