Exkurze "Odkud se bere jídlo"

Na konci září vyrazili deváťáci a druháci na exkurzi k okolním farmářům. Jejím cílem bylo zjistit, jak "vznikají" suroviny, ze kterých vaří paní kuchařky jídla v naší školní kuchyni.

Žáci navštívili farmy zaměřené jak na rostlinnou tak na živočišnou výrobou. Dozvěděli se o tom, jak se pěstují a sklízí brambory, papriky, rajčata, okurky, ..., jak se chovají prasata a skot, jak včely vyrábí med. Na vlastní oči viděli, co všechno musí farmář udělat pro to, aby se tyto produkty k nám do jídelny dostaly.

Na každé z farem mohli ochutnat něco dobrého, jako například pečené maso, rajčata, papriky, okurky, med. Závěr exkurze patřil místní firmě, která se zabývá pěstováním BIO zeleniny, odtud si zájemci odnesli semínka, která mohou v následující sezóně vyzkoušet sami pěstovat.

Přidanou hodnotou této akce je, že ji celou naplánovali a zorganizovali právě deváťáci v rámci předmětu Podnikavost a finanční gramotnost a to včetně zajištění finančních prostředků na dopravu.

Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1Exkurze "Odkud se bere jídlo" 1
Zpět na výpis