DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ

Čas neúprosně běží, je tu nový školní rok, první podzimní dny a s nimi sklizeň dýní. Toto jaro jsme se s dětmi a rodiči realizovali na zbudovaní a osazení školního zeleninového záhonku. Pažitku, petržel či řapíkatý celer si paní kuchařky sklízely celoročně, máslové dýně dozrály v září. Skromný výpěstek      v počtu dvou dýní paní kuchařky doplnily dýněmi Hokaido, bramborami, mrkví, cibulí a dalšími vhodnými ingrediencemi do dýňové polévky.              Moc nám chutnala, jemná, lahodná, dobře dochucená, prostě naše oblíbená dýňová :-)
Z toho plyne předsevzetí do další zahradnické sezóny - více dýní z vlastního záhonku. Nejen, že ušetříme za suroviny, ale i svaly paním kuchařkám při zpracování. Ty naše dýně šly snáze krájet, a kdo ví, jestli jen pro to, že byly naše a máslové :-)
Odpoledne, posilněni tak dobrým obědem, který se skládal z dýňové polévky s krutóny a kuřetem na česneku s rýží a červenou řepou, jsme našemu záhonku dali potřebnou péči. Při zahradničení jsme popřemýšleli, co budeme pěstovat dál:-)

DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ 1DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ 1DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ 1DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ 1DÝŇOVÁ POLÉVKA Z VLASTNÍCH DÝNÍ 1
Zpět na výpis