Cesta za tajemstvím babiččiny kuchyně: PODZIM co zahřeje a uzdraví
Jaký byl PODZIM za našich babiček? Po sklizni byl čas zavařování, sušení a nakládání ovoce, zeleniny, hub a bylinek.
Pomalu ubývá dne a blíží se advent, čas příprav na VÁNOCE a s ním i voňavé pečení a milá setkání. A na jedno takové jsme pozvali Vás rodiče a děti na kurz vaření, na kterém se potkáváme už třetím rokem a jsme za to velmi rády.
Jako za starých časů jsme si utloukli perníkové KOŘENÍ ze skořice, badyánu, hřebíčku a anýzu a upekli babiččiny žitné PERNÍČKY. A protože naše babičky myslely i na naše zdraví, nalouskali jsme si proto a do skleničky naložili OŘECHY do medu. Na zahřátí jsme si uvařili ze sušených ŠÍPKŮ a upekli JABLÍČKA s nádivkou z ovesných vloček, rozinek, oříšků a javorového sirupu. Ochutnali jsme čerstvý MOŠT z jablíček a mrkve a také z hrušek od rodičů, kteří darovali dětem také OŘECHY a plný koš JABLÍČEK 


Zavzpomínali jsme na naše babičky a jejich tajné recepty s láskou připravované a do našich duší vepsané 












































