Audit zbytků ve školní jídelně

Ve dnech 20. – 22. 6. se všichni žáci ze 7. třídy zapojili do tzv. auditu zbytků. Ten spočíval v tom, že během výdeje oběda žáci shromažďovali do připravených nádob zbytky jídel a dotazovali se strávníků, proč jídlo vrací. Vše se pečlivě zaznamenalo a 23. 6. se zkoumání vyhodnotilo. 

Po důkladných propočtech se zjistilo, kolik se z uvařeného jídla stane odpadu (naštěstí toho není zas až tak mnoho) a kolik to všechno stojí peněz (i tak je to ale veliká částka). Zároveň se všichni zamysleli také nad tím, jak by se plýtvání dalo předcházet.

Pro všechny to byla nejen zajímavá zkušenost, ale i velké překvapení ve vztahu k ceně potravin. Nápady na předcházení plýtvání byly prodiskutovány i s pracovnicemi naší školní jídelny a velký plakát, který z celé akce vzešel, zdobí naši chodbu ve škole.

Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1Audit zbytků ve školní jídelně 1
Zpět na výpis