Audit zbytků jídla v naší školní jídelně

30. 10. 2023

Audit č. 1, středa 19.4.2023

Menu 1: Kuřecí perekelt, těstovina 

Menu 2: Zeleninový talíř s kuřecím masem, jogurtový dresing

Množství vydaných obědů: 586

Množství použitých surovin na přípravu obědů: 206,8 kg

Množství vyhozených zbytků: 27 kg

Vyhozeno: celý oběd - 46, 1/2 oběda - 123

Podíl vyhozených zbytků: 13,05 %

Audit č. 2, pátek 21.4.2023

Menu 1: Kuřecí stehno, zelí, brambor

Menu 2: Pilaf z divoké rýže, sojové maso

Množství vydaných obědů: 536

Množství použitých surovin na přípravu obědů: 198 kg

Množství vyhozených zbytků: 62 kg

Vyhozeno: celý oběd - 45, 1/2 oběda - 165

Podíl vyhozených zbytků: 31,3 %

Stručný plán snižování plýtvání:

  • větší osvěta ve třídách i v jídelně
  • návštěvykuchařech ve tříách - besedy
  • návštěvy žáků s učiteli ve školní kuchyni - pozorování
  • příprava jídla (suroviny, náročnost, vybavení kuchyně)
Audit zbytků jídla v naší školní jídelně 1Audit zbytků jídla v naší školní jídelně 1Audit zbytků jídla v naší školní jídelně 1Audit zbytků jídla v naší školní jídelně 1Audit zbytků jídla v naší školní jídelně 1
Zpět na výpis