V listopadu vaříme s… Romanou Brejchovou a Bárou Havlíkovou
Luštěninový koláč

Suroviny na 10 porcí:
- Fazole červené 500 g
- cukr třtinový 200 g
- olej olivový 85 ml
- kakao na vaření 75 g
- kypřící prášek do pečiva 6 g
- skořice mletá 4 g
- 5 vajec
alergen č. 3
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, propláchneme fazole a necháme okapat. Poté rozmixujeme dohladka. Kakaový prášek s mícháme s práškem do pečiva a skořicí. Vše spojíme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané formy, pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 minut.
Část fazolí můžeme ponechat vcelku a přimíchat těsně před pečením. Při krájení fazole dělají mozaiku, která se dětem moc líbí.