V listopadu vaříme s… Romanou Brejchovou a Bárou Havlíkovou

31. 10. 2017
Skutečně zdravá škola

Luštěninový koláč


Suroviny na 10 porcí:

  • Fazole červené 500 g
  • cukr třtinový 200 g
  • olej olivový 85 ml
  • kakao na vaření 75 g
  • kypřící prášek do pečiva 6 g
  • skořice mletá 4 g
  • 5 vajec

alergen č. 3

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem a olejem, propláchneme fazole a necháme okapat. Poté rozmixujeme dohladka. Kakaový prášek s mícháme s práškem do pečiva a skořicí. Vše spojíme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané formy, pečeme v troubě na 200 stupňů cca 40 minut.

Část fazolí můžeme ponechat vcelku a přimíchat těsně před pečením. Při krájení fazole dělají mozaiku, která se dětem moc líbí. 

Zpět na výpis