Romská a norská kuchyně

Inspirace do hodin přípravy pokrmů. 15 lákavých receptů s příběhy a tipy na doprovodné aktivity pro předškoláky a mladší i starší žáky.

Účelem romských lekcí je zvýšit povědomí českých i romských dětí o romské kultuře a posílit hrdost romských dětí na vlastní původ. Norské lekce jsou poděkováním poskytovateli prostředků na realizaci projektu, kterým jsou Fondy EHP: Island-Lichtenštejnsko-Norsko. Společné vaření a stolování je skvělým nástrojem inkluze, poznání a tolerance napříč různými kulturami. Setkání kolem ohně při přípravě pokrmu a poté posezení u jednoho stolu bylo odjakživa tím, co bourá bariéry.

Materiál ke stažení

Materiál vznikl v rámci projektu „Inkluzivní vzdělávání skrze praktické aktivity: vaření a stolování“ EHP-CZ-IN-3-005

Projekt je financován z programu Vzdělávání Fondů EHP 2014-2021. Prostřednictvím Fondů EHP přispívají Island, Lichtenštejnsko a Norsko ke snižování ekonomických a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru (EHP) a k posilování spolupráce s patnácti evropskými státy. Zprostředkovatelem programu je Dům zahraniční spolupráce.

https://www.dzs.cz/program/fondy-ehp

www.eeagrants.cz