Skryté hrozby na talíři aneb Jak číst správně etikety obalů

19.02.2025 | 14:30 - 16:00
Online platforma ZOOM

Vyznat se v informacích na etiketách potravin není vždy jednoduché, ale správná interpretace může zásadně ovlivnit kvalitu stravy ve školních jídelnách. Praktický a inspirativní webinář Vám pomůže lépe porozumět složení potravin a naučí Vás vybírat pro děti ty nejvhodnější suroviny. Zjistěte, jak se orientovat v etiketách, na co si dát pozor a jak eliminovat skrytá aditiva v potravinách, která mohou negativně ovlivnit zdraví dětí.

Víte, co musí například splňovat „dětská potravina“? Jsou tyto potraviny vlastně pro děti vhodné? Praktické ukázky vám pomohou okamžitě aplikovat nové znalosti do praxe. Staňte se expertem na výběr kvalitních potravin a přispějte k lepšímu stravování dětí ve vaší škole!

Proč se účastnit:

  • Naučíte se rozpoznat a vyhýbat nevhodným přísadám (tzv. "éčkům").
  • Dozvíte se, jak rozpoznávat zavádějící označení.
  • Získáte praktické tipy, jak při nákupu volit kvalitnější suroviny.
  • Zlepšíte nutriční hodnotu pokrmů ve školní jídelně.
  • Přispějete ke zdravému životnímu stylu dětí a jejich lepšímu stravování.
  • Zjistíte, které informace jsou povinné a které naopak nepovinné?
  • Naučíte se odhalit skryté cukry, tuky a sůl nebo identifikovat alergeny.
  • Dozvíte se, jak vybírat potraviny, které jsou nutričně hodnotné, a přitom nezatíží rozpočet školní jídelny.

Lektorka:

Ing. Marika Macháčková - inženýrka technologie potravin, Výzkumný ústav potravinářský Praha

Pro koho:

webinář je určen pro pracovníky školních jídelen.

Kde:

online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference. 

Cena: 

1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Registrace na online konferenci

* Povinný údaj

Zpět na výpis