Sezóna ve školní jídelně aneb jak zapojit jídlo do vzdělávání

07.06.2023 | 14:30 - 16:00
Online platforma ZOOM

Termín: středa 7. 6. 2023, 14.30 – 16 hod

Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference. 

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách

Proč bych se měl účastnit: Sezónní produkty jsou čerstvé, bohaté na živiny a mohou pomoci snížit emise skleníkových plynů. Mají nejlepší chuť a podporují udržitelné zemědělství. Je důležité, aby školní jídelny vzdělávaly děti o sezónních produktech a podporovaly je v poznávání místních zdrojů potravin. Během konference se dozvíte mimo jiné jak sestavit jídelníček z typicky sezónních produktů a jak využít sezónnost pro vzdělávání dětí a žáků.

Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Program:

14:30 – 14:35   

Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

14:35 – 15:20   

Úvod do tématu: Sezónní suroviny v kuchyni – principy, tipy a jak využít ve vzdělávání dětí.

15:20 – 16:00   

Příklady z praxe škol a školních jídelen:

  • Příroda v kuchyni, Markéta Špačková, speciální pedagog, Rehabilitační stacionář Zlín
  • Jak tvoříme barevné jídelníčky, aneb jsem kuchař, a moc často vařím, baví mě vařit, a proto se daří… Jaroslav Bonn, šéfkuchař školní jídelny Fair Play Zlín

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.