Sezóna ve školní jídelně aneb jak zapojit jídlo do vzdělávání

07.06.2023 | 14:30 - 16:00
Online platforma ZOOM

Termín: středa 7. 6. 2023, 14.30 – 16 hod

Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference. 

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách

Proč bych se měl účastnit: Sezónní produkty jsou čerstvé, bohaté na živiny a mohou pomoci snížit emise skleníkových plynů. Mají nejlepší chuť a podporují udržitelné zemědělství. Je důležité, aby školní jídelny vzdělávaly děti o sezónních produktech a podporovaly je v poznávání místních zdrojů potravin. Během konference se dozvíte mimo jiné jak sestavit jídelníček z typicky sezónních produktů a jak využít sezónnost pro vzdělávání dětí a žáků.

Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Program:

14:30 – 14:35   

Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

14:35 – 15:20   

Úvod do tématu: Sezónní suroviny v kuchyni – principy, tipy a jak využít ve vzdělávání dětí.

15:20 – 16:00   

Příklady z praxe škol a školních jídelen:

  • Příroda v kuchyni, Markéta Špačková, speciální pedagog, Rehabilitační stacionář Zlín
  • Jak tvoříme barevné jídelníčky, aneb jsem kuchař, a moc často vařím, baví mě vařit, a proto se daří… Jaroslav Bonn, šéfkuchař školní jídelny Fair Play Zlín

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis