Šéfkuchaři radí a inspirují aneb jak zlepšit fungování školní jídelny

27.02.2024 | 14:30 - 17:00
Online platforma ZOOM

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen

Proč bych se měla účastnit: Účast na konferenci představuje pro kuchařky ze školních jídelen unikátní příležitost získat nové dovednosti a inspiraci. Zkušení šéfkuchaři budou sdílet odborné rady a bohaté zkušenosti, což kuchařkám poskytne nové perspektivy a přístupy k přípravě jídel. Konference se zaměří na tipy, jak zefektivnit provoz ve školních jídelnách, představí moderní metody a techniky, které umožní rychlejší a účinnější přípravu jídel bez ztráty kvality. Účastnice získají znalosti o nejnovějších kulinářských technikách, což jim pomůže zdokonalit dovednosti v přípravě chutných a vyvážených pokrmů. Šéfkuchaři se rovněž podělí o tipy na tvorbu vyvážených a lákavých receptů, což povede k diverzifikaci nabídky ve školních jídelnách. Konference také zdůrazní význam propagace zdravého stravování ve školách a ukáže, jak prezentovat pokrmy tak, aby byly atraktivní a lákavé pro žáky, což může pozitivně ovlivnit stravovací návyky. Účast na konferenci posílí profesní vzdělání a osobní rozvoj pracovníků školních jídelen.

Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním formuláře níže.

Program:

14:30 – 14:35 Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

14:35 – 15:05 

Kulinářské techniky ve školní kuchyni: Poskytneme vám tipy na to, jak připravit chutně i méně oblíbené pokrmy a jaké technologie vám v tom pomůžou. Dozvíte se, jak se dostat k informacím a moderním receptům, aniž byste cestovali stovky kilometrů na školení.

Jiří Roith, Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění

15:05 – 15:35 

Maximální důraz na čerstvé suroviny a využívání technologií pro usnadnění práce v kuchyni.

Robert Kubis, šéfkuchař školní jídelny, Základní škola Ludgeřovice

15:35 – 16:00 

Jak řešit finanční aspekty provozu kuchyně od mezd, přes nákup surovin až po investice do vybavení. Jak řešit generační střety v kuchyni. 

Nikolas Kratěna, šéfkuchař nemocnice Nymburk

16:00 – 16:30 

Jak komunikovat? Řešíme to všichni…  Vysvětlovat co, proč a jak vaříte, není vždy úplně jednoduché.  Dozvíte se, jak komunikovat svou práci, tak, aby byla doceněna.

Renata Lukášová, péče o zákazníky, Kulinářské umění

16:30 – 17:00 

Tvorba a úprava receptů pro potřeby školní kuchyně:

Filip Drgoň, vedoucí provozu kuchyně, Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Magic Hill s.r.o.

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference

Registrace na online konferenci

Registrace na tuto akci již byly uzavřeny

Zpět na výpis