Šéfkuchaři radí a inspirují aneb jak zlepšit fungování školní jídelny

27.02.2024 | 14:30 - 17:00
Online platforma ZOOM

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen

Proč bych se měla účastnit: Účast na konferenci představuje pro kuchařky ze školních jídelen unikátní příležitost získat nové dovednosti a inspiraci. Zkušení šéfkuchaři budou sdílet odborné rady a bohaté zkušenosti, což kuchařkám poskytne nové perspektivy a přístupy k přípravě jídel. Konference se zaměří na tipy, jak zefektivnit provoz ve školních jídelnách, představí moderní metody a techniky, které umožní rychlejší a účinnější přípravu jídel bez ztráty kvality. Účastnice získají znalosti o nejnovějších kulinářských technikách, což jim pomůže zdokonalit dovednosti v přípravě chutných a vyvážených pokrmů. Šéfkuchaři se rovněž podělí o tipy na tvorbu vyvážených a lákavých receptů, což povede k diverzifikaci nabídky ve školních jídelnách. Konference také zdůrazní význam propagace zdravého stravování ve školách a ukáže, jak prezentovat pokrmy tak, aby byly atraktivní a lákavé pro žáky, což může pozitivně ovlivnit stravovací návyky. Účast na konferenci posílí profesní vzdělání a osobní rozvoj pracovníků školních jídelen.

Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním formuláře níže.

Program:

14:30 – 14:35 Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

14:35 – 15:05 

Kulinářské techniky ve školní kuchyni: Poskytneme vám tipy na to, jak připravit chutně i méně oblíbené pokrmy a jaké technologie vám v tom pomůžou. Dozvíte se, jak se dostat k informacím a moderním receptům, aniž byste cestovali stovky kilometrů na školení.

Jiří Roith, Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění

15:05 – 15:35 

Maximální důraz na čerstvé suroviny a využívání technologií pro usnadnění práce v kuchyni.

Robert Kubis, šéfkuchař školní jídelny, Základní škola Ludgeřovice

15:35 – 16:00 

Jak řešit finanční aspekty provozu kuchyně od mezd, přes nákup surovin až po investice do vybavení. Jak řešit generační střety v kuchyni. 

Nikolas Kratěna, šéfkuchař nemocnice Nymburk

16:00 – 16:30 

Jak komunikovat? Řešíme to všichni…  Vysvětlovat co, proč a jak vaříte, není vždy úplně jednoduché.  Dozvíte se, jak komunikovat svou práci, tak, aby byla doceněna.

Renata Lukášová, péče o zákazníky, Kulinářské umění

16:30 – 17:00 

Tvorba a úprava receptů pro potřeby školní kuchyně:

Filip Drgoň, vedoucí provozu kuchyně, Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Magic Hill s.r.o.

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.