Online konference Vaření s dětmi ve škole i doma

24.03.2022 | 15:30 - 17:30
Online platforma ZOOM

Pro koho: konference je určena pro učitele v mateřských a základních školách, vedení škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, rodiče.  

Proč bych se měl účastnit: přední propagátorka zdravého životního stylu se podělí o své zkušenosti a tipy na zapojení dětí do vaření, představíme vám inspirativní příklady z Kroužků vaření a hodin Přípravy pokrmů, možnosti zapojení dětí v mateřských i základních školách do aktivit vaření.

Cena: zdarma pro Skutečně zdravé školy, ostatní 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, 300 Kč pro individuální vstup (rodiče)

Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním tohoto formuláře

Sledovat konferenci můžete z počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu odkudkoli, nejen ze školy. 

Program:

15:30 – 15:35   Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

15:35 – 16:00  

Spolu v kuchyni i u stolu tak, aby to všechny bavilo. Osvědčené tipy z více jak patnáctileté praxe lektorky zdravého životního stylu, autorky zdravých receptů a maminky dvou děvčat. Z čeho vařit, jak děti motivovat a zapojit zábavnou formou. 

Dozvíte se:

  • proč je zásadní děti nejen zdravě "krmit", ale naučit je o jídle přemýšlet
  • jak děti vtáhnout do celého procesu a zvládnout to zábavně a bez stresu
  • které suroviny a potraviny jsou pro výuku a zapojení dětí atraktivní 
  • konkrétní tipy na jednoduchá zdravá jídla

Kamila Metzová – propagátorka zdravého životního stylu

16:00 – 17:30

Příklady z praxe Skutečně zdravých škol:

  • Kroužek vaření a využití surovin ze Scuk.cz, Soňa Macháčková, ředitelka, Mateřská škola Lidice
  • Kroužek vaření, Hlavním cílem našeho kroužku je seznámit žáky se zdravými potravinami. Představit žákům základy finanční gramotnosti. Ukázat, že se dá vařit zdravě a chutně. Naučit žáky nahrazovat nezdravé potraviny zdravými. Osvojit si kladný vztah k práci a pomoci druhým. Poznávat rozmanitost potravin, druhy ovoce a zeleniny. Celkově se vzdělávat v oblasti gastronomie. Ovládat zásady správného stolování. Kateřina Továrková, pedagog 1. stupně a školní metodička prevence, ZŠ Jaroměřice
  • Kuchtík u Smíšků – využití sezónních produktů a příklad zdravého stravování dětí, Eva Hübelová, ředitelka, MŠ Veltěže
  • Vaření s žáky během online výuky - zkušenosti, jak probíhala online výuka vaření zdravé stravy, možnosti a nápady, co vařit během jedné vyučující hodiny se zaměřením na syrovou zeleninu, Martina Čapková, učitelka Výchovy ke zdraví, ZŠ a MŠ Rožďalovice,
  • Nebojte se pustit děti do kuchyně - kroužek vaření ve školní jídelně v Dobřanech. Základy vaření, znalosti surovin, stolování a společenské výchovy v jednom, Renáta Černá, vedoucí školní jídelny, ZŠ Dobřany,

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.