Online konference Jak na salátový bar ve školní jídelně

29.09.2022 | 14:30 - 15:45
Online platforma ZOOM

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol.

Proč bych se měl účastnit: Čerstvá zelenina a ovoce by měly být základní součástí každého zdravého pokrmu. Salátový bar, ve kterém si žák může vybrat zeleninu či ovoce dle aktuální chutě a preferencí, je skvělý nástroj na zvýšení konzumace čerstvých produktů mezi školáky. Řada školních jídelen se do provozování salátového baru pustila, některé ale stále váhají. Na konferenci se dozvíte základní pravidla pro provozování salátových barů ve školní jídelně, získáte doporučení a tipy na vhodné uspořádání, a také si poslechnete praktické příklady ze škol, které již salátový bar provozují.

Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy. 

Program:

14:30 – 14:35   

Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

14:35 – 14:55   

Klíčové podmínky fungování salátového baru ve školních jídelnách z pohledu hygieny

Ing. Lucie Janotová, Ph.D., Asociace společného stravování

14:55 – 15:45   

Příklady z praxe škol

  • Základní škola Ing. M. Plesingera-Božinova Neratovice - Tereza Bicanová, pedagog
  • Základní škola Mohylová, Praha - Martina Hanzalová, ředitelka
  • Základní škola Rožďalovice - Martina Čapková, pedagog

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis