Konference Skutečně zdravá škola

06.11.2021 | 09:30 - 15:00
Impact Hub Praha, Drtinova 10, Praha 5 - Smíchov

Pro koho: vedení škol, pedagogy mateřských a základních škol, pracovníky školních jídelen, zástupce zřizovatelů škol, zástupce MAS a MAP, odborná pedagogická veřejnost. 

Proč se účastnit: Na konferenci se dozvíte vše, co jste chtěli vědět o programu Skutečně zdravá škola a školka, o jeho kritériích a jak je plnit. V praktických dílnách vám lektoři představí konkrétní metodiky a aktivity vhodné pro zařazení do vyučování. Na konferenci budou též představeny příklady dobré praxe ze zapojených škol a předána ocenění novým Skutečně zdravým školám.
Budete moci ochutnat skutečně zdravý oběd.  

Cena:

  • zdarma pro všechny školy v programu Skutečně zdravá škola. 
  • 300 Kč pro všechny ostatní účastníky (v ceně vstup, občerstvení, oběd)

Registrace: na konferenci se registrujete vyplněním tohoto formuláře

Program:

10:00 – 10:05   Uvítání hostů konference, Tom Václavík

10:10 – 10:30   Kam se za rok posunula iniciativa Skutečně zdravá škola – Ing. Karolina Kallmünzerová, manažerka programu Skutečně zdravá škola        

Praktické workshopy

10:30 – 11:30

  • Vzdělávací program Vaření pro 2. Stupeň ZŠ – představení nového inovačně pojatého komplexního metodického programu a jeho hlavní principy, Zdeňka Trummová, Skutečně zdravá škola. Seminář určen pro pedagogy ZŠ

  • Scuk.cz do škol – největší farmářské tržiště otevřelo možnost zapojení i pro školní jídelny. Jak na to a první zkušenosti představí Josef Dvořák, Scuk.cz a Hana Hlouchová, MŠ Fügnerova Louny. Seminář určen pro vedení škol a školních jídelen.

  • Jak rozvíjet klíčové kompetence žáků v rámci hodin vaření: Michal Hammer, učitel, Základní škola Na Beránku, Praha. Seminář určen pro pedagogy ZŠ

11:30 – 11:45     Přestávka a občerstvení

11:45 – 12:45

  • Co by měl absolvent základní školy vědět o výživě aneb několik principů, vyplývajících z aktuálního života, které nebývají dostatečně vysvětleny: Výživa (stravování) je nutná podmínka existence všech živočichů. Na kvalitě a dostatečném množství živin závisí velikost populace, růst a zdravotní stav jedinců. Proto není jedno KOLIK a CO jíme, dokonce není jedno ani KDY a KDE. RNDr. Petr Fořt. Určeno pro pedagogy. 

  • Největší problémy zjištěné ve školních kuchyních v rámci Analýzy školní jídelny a jak je napravit, Dagmar Sedlářová a Lenka Pokorná, Skutečně zdravá škola. Určeno pro vedoucí školních jídelen a kuchařky.

  • Skutečně zdravě v Malšících: představení komplexní práce v naší jídelně a mateřské školce jako inspirace pro další školy, diskuse, Iveta Brůnová, vedoucí školní jídelny a Aneta Rypáčková, učitelka v Mateřské škole Malšice. Seminář určen pro pedagogy mateřských škol. 

12:45 – 13:45    Skutečně zdravý oběd

13:45 – 14:30           

Předání certifikátů úspěšným školám a představení jejích silných stránek.

14:30

Ukončení konference

Hygienické opatření:

Při příchodu musí všichni účastníci konference prokázat splnění jedné z následujících podmínek:

  • doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní, 
  • doložit negativní RAT antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
  • absolvovat samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,
  • prokázat potvrzením poskytovatele zdravotních služeb podstoupení RAT antigenního testu za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby s negativním výsledkem nejvýše 24 hodin před konáním akce, 
  • doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než  180 dnů přede dnem konání akce,
  • aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.

Navíc musí mít všichni přítomní po celou dobu nasazený respirátor.


Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.