Skutečně zdravá jídelna – praktické celodenní školení pro personál školní jídelny

Zajistíme proškolení vašeho kuchařského týmu 

Máme zkušenost, že kuchařky ve školních jídelnách jsou mimořádně šikovné a ochotné učit se novým postupům. Abychom vám pomohli plnit kritéria programu a rozšířili vaše znalosti a dovednosti, nabízíme několik vzdělávacích školení přímo ve vaší kuchyni. 

Skutečně zdravá jídelna – praktické celodenní školení pro personál školní jídelny

Cílem školení Skutečně zdravá jídelna je prostřednictvím praktických rad a návodů pomoci zaměstnancům školní jídelny začít přechod na skutečně zdravou školní jídelnu – tedy pomoci s naplňováním kritérií programu. Obsah semináře přizpůsobíme vašim potřebám, které vyplynou z Analýzy provozu.  

Školení sestává z:

  • Seznámení a úvod: Lektor krátce nastíní relevantní témata: důležitost zařazování čerstvých a sezónních surovin z regionu, snižování obsahu soli, snižování množství sladidel, využití tradičních potravin, rozšíření používání celozrnných obilnin, luštěnin, zeleniny a olejnatých semen.
  • Praktická část: Společná příprava a praktické vyzkoušení předem dohodnutých pokrmů (bezmasá slaná, odlehčená sladká, zapékaná, saláty, dipy, dresinky, pomazánky, svačinky). Vyzkoušení výroby neslazených nápojů. K navrženým pokrmům dostává jídelna ověřené normy a postupy přípravy.

Poskytnuté materiály

Manuál s normovanými recepturami připravovaných pokrmů a teoretickým doprovodem.

Podpora po školení

Nabízíme vám pomoc s implementací nových receptur a změn po telefonu. Rádi pro vás připravíme návazné školení na konkrétní téma, například využití luštěnin, netradičních obilovin či zeleniny v kuchyni.

Organizace: 

Doba trvání: 8 hodin

Místo konání: vaše provozovna, dle konkrétní dohody

Cena: 16 900Kč, pro školy zapojené do programu SZŠ sleva 30 % - 13 000 Kč. Cena obsahuje náklady na suroviny.  

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář

Reference: 

"Ráda bych poskytla zpětnou vazbu v podobě poděkování za úžasné a velmi přínosné školení. Pan kuchař Michal je profesionál a člověk s dobrými komunikačními dovednostmi, které pomohly našim kuchařkám lépe porozumět zdravému vaření a způsobu prezentace. Ještě jednou děkujeme a přejeme mnoho dalších zapojených škol v projektu SZŠ."

Dagmar Bláhová, zástupkyně pro předškolní vzdělávání

"Seminář nás velice mile překvapil, získali jsme spoustu zajímavých informací ve srozumitelné formě a použitelné v praxi. Odcházeli jsme nadšení, s novou energií a motivací postupně změnit jídelní lístek a snažit se vzdělávat naše strávníky v oblasti zdravé výživy. za holky ze školní kuchyňky."

Eva Kučerová, vedoucí školní jídelny, ZŠ Bořitov

"Na seminářích se naše paní kuchařky učily, jak pro přípravu jídel vhodně používat méně známé suroviny, jako jsou tempeh, seitan, tofu, bulgur, kuskus a jiné. Tato školení byla pro nás velkým přínosem a díky nim jsme do jídelníčku našich dětí ZŠ a MŠ zařadili spoustu nových chutných jídel."

Andrea Mifková, vedoucí školní jídelny, ZŠ a MŠ Waldorfská Brno

Další reference:

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací