Jak na pestré a zdravé stravování školkových dětí

Program webináře:

  • Co to je pestré a zdravé stravování

Vysvětlení problematiky používání základních (skutečných) potravin oproti hotovým produktům či polotovarům potravinářského průmyslu. Pochopení principu tvoření pestrého jídelníčku versus konvenčního jídelníčku skládajícího se často jen z pár druhů potravin s nedostatečným zastoupením mikroživin a nadbytkem soli či cukru.

  • O jaké suroviny obohatit jídelníček dětí

Jaké potraviny jsou vhodné do jídelníčku dětí přidat a jak s nimi pracovat v kuchyni. Návrh svačinek a polévek – příprava obilných kaší, přesnídávek, neslazených dezertů, moučníků, používání luštěnin, příprava pomazánek, jak na kvalitní polévky od přípravy domácího zeleninového či masového vývaru, jak v nich schovat luštěniny, zeleninu a jak je dochutit.

  • Diskuse dle konkrétních potřeb školky

Lektorka poskytne základní recepty na svačinky a polévky vypracované dle potřeb školky do týdne od uskutečnění přednášky.

Organizace: 

Kdy: dle domluvy kdykoliv během dne

Termíny: Otevíráme březnové termíny: 1.3., 12.3., 28.3.

Doba trvání: 90 min

Kde: na platformě ZOOM

Lektor: Tereza Bicanová

Cena: 3 000 Kč

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář