Tomatový krém

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Rajčata loupaná

1,000

kg

Cibule nadrobno nakrájená

0,625

kg

Česnek

0,015

kg

Máslo

0,375

kg

Rozmarýn

0,025

kg

Sůl, pepř, cukr

Voda

1,250

l

Bobkový list

0,003

kg

nové koření

pepř celý kuličky

Technologický postup:

Cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce na rozehřáté máslo a promícháme. Přidáme bylinky, cukr, pepř, promícháme a orestujeme. Cibuli necháme zesklovatět a cukr zkaramelizovat. Přidáme loupaná rajčata a vodu. Přivedeme k varu a vaříme cca 35 minut na mírném plameni. Táhneme. Před ukončením varu dosolíme a rozmixujeme.

Barbora Hernychová

Polévky
Zpět na výpis

Tomatový krém

Název suroviny

Množství

MJ

Rajčata loupaná

1,000

kg

Cibule nadrobno nakrájená

0,625

kg

Česnek

0,015

kg

Máslo

0,375

kg

Rozmarýn

0,025

kg

Sůl, pepř, cukr

Voda

1,250

l

Bobkový list

0,003

kg

nové koření

pepř celý kuličky

Cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, vložíme do hrnce na rozehřáté máslo a promícháme. Přidáme bylinky, cukr, pepř, promícháme a orestujeme. Cibuli necháme zesklovatět a cukr zkaramelizovat. Přidáme loupaná rajčata a vodu. Přivedeme k varu a vaříme cca 35 minut na mírném plameni. Táhneme. Před ukončením varu dosolíme a rozmixujeme.

Barbora Hernychová