Rajská polévka s jáhlami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Rajčata

0,400

kg

Mrkev

0,140

kg

Voda

1,900

l

Hladká bílá mouka

0,040

kg

Cibule

0,120

kg

Mořská sůl

0,005

kg

Bobkový list (3 ks)

0,002

kg

Nové koření (4 ks)

0,002

kg

Pepř (4 ks)

0,002

kg

Jáhly

0,070

kg

Kudrnka

0,015

kg

Technologický postup:

Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, orestujeme na cibulce, osolíme. Necháme hodinu odležet, aby mrkev zesládla. Rajčata spaříme a oloupeme. Přidáme je k orestované cibuli s mrkví a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Jáhly propláchneme studenou vodou, následně třikrát horkou vodou. Vsypeme je do polévky k rajčatům a společně vaříme 20 minut. Mezitím si v malém kastrůlku ve vodě svaříme koření (bobkový list, nové koření, pepř). Vývar z koření nalijeme do polévky. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, dosolíme, případně dochutíme rýžovým sladem nebo cukrem.

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Rajská polévka s jáhlami

Název suroviny

Množství

MJ

Rajčata

0,400

kg

Mrkev

0,140

kg

Voda

1,900

l

Hladká bílá mouka

0,040

kg

Cibule

0,120

kg

Mořská sůl

0,005

kg

Bobkový list (3 ks)

0,002

kg

Nové koření (4 ks)

0,002

kg

Pepř (4 ks)

0,002

kg

Jáhly

0,070

kg

Kudrnka

0,015

kg

Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, orestujeme na cibulce, osolíme. Necháme hodinu odležet, aby mrkev zesládla. Rajčata spaříme a oloupeme. Přidáme je k orestované cibuli s mrkví a zalijeme vodou. Přivedeme k varu. Jáhly propláchneme studenou vodou, následně třikrát horkou vodou. Vsypeme je do polévky k rajčatům a společně vaříme 20 minut. Mezitím si v malém kastrůlku ve vodě svaříme koření (bobkový list, nové koření, pepř). Vývar z koření nalijeme do polévky. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, dosolíme, případně dochutíme rýžovým sladem nebo cukrem.

Bio Školy